Opnieuw homofoob geweld in Amsterdam: 'Dragqueens in Reguliers mishandeld door groep mannen'

Twee dragqueens zijn vorig weekend door een groep mannen bekogeld met flessen en mishandeld. Dat melden AT5 en NH Nieuws, waaraan de politie het voorval bevestigd heeft.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In de nacht van 24 op 25 november zijn Kittana Wolpy en Dutch Tina Turner, de dragnamen van respectievelijk Andre Alencar en Steven Gibbs, in de Reguliersdwarsstraat lastiggevallen en mishandeld door een groep mannen. Alencar zegt tegen AT5 dat het om een groep Arabische mannen die "kankerhomo" en "kankerjood" zouden hebben geroepen. Eerst leek de groep na de verbale agressie door te lopen, maar al gauw begonnen ze flessen naar de queens te gooien. Gibbs werd daarna door de groep mishandeld.

De politie werd ingeschakeld en hield de groep mannen staande. Echter werden ze niet opgepakt, maar werd slechts hun identiteit geregistreerd. Volgens de politie zijn de juridische mogelijkheden op zo'n moment beperkt. Een woordvoerder zegt tegen AT5 dat er wel een onderzoek loopt. Alencar was getuige van de staandehouding: "Ik stond ernaast, bij de Munttoren. Achter de rug van de agenten om zaten ze ons nog te provoceren. Wat moet er gebeuren voordat zulke mannen gewoon gearresteerd worden?!"

Het is niet de eerste keer dat dragqueens in Amsterdam te maken krijgen met geweld. Zo werd Miss Envy Peru eerder dit jaar ook al door een groep mannen mishandeld. In de Amsterdamse LGBT+-gemeenschap is er dan ook aanhoudende frustratie over het toenemende geweld. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen