Onderzoek concludeert: Kinderen van gay ouders doen het beter op school

Een onderzoek van de University of Oxford en Maastricht Universiteit gingen op zoek naar antwoorden op het standpunt dat het zogenoemde ‘same-sex parenting’ slecht is voor kinderen. Het tegendeel is uit het onderzoek gebleken: kinderen met ouders van hetzelfde geslacht presteren juist beter!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het onderzoeksrapport heeft 3.000 kinderen met ouders van hetzelfde geslacht onderzocht. 2.786 van de kinderen waren van twee moeders en 185 kinderen waren van twee vaders. Deze kinderen werden vergeleken met meer dan een miljoen kinderen met een vader en een moeder. Vanaf de geboorte werden de kinderen al in het onderzoek meegenomen. Tot aan het einde van de basisschool werden alle gegevens bijgehouden, bij 33% van de kinderen zelfs tot aan het einde van de middelbare school. Uit dit onderzoek kwam de volgende conclusie: Kinderen met same-sex ouders doen het merkbaar beter op zowel de basis- als middelbare school.

Er zijn een aantal redenen voor deze conclusie. De hoofdauteur van het onderzoek Deni Mazrekaj legde uit aan Unilad: “We hebben ondervonden dat same-sex ouders vaak welvarender, ouder en meer opgeleid zijn dan typische hetero ouders. Same-sex koppels moeten vaak dure behandelingen of adoptiekosten betalen om een kind te krijgen. Dit betekent dat ze welvarend genoeg zijn om het te betalen.”

Tot slot noemt hij het feit dat same-sex ouders vaak gemotiveerder zijn om kinderen op te voeden, omdat ze zo een lange procedure moeten ondergaan. Het argument dat twee vaders of moeders hebben  slecht is voor het kind, kan nu dus eindelijk ook wetenschappelijk weerlegd worden.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen