Oegandese minister beschuldigt VS van “opdringen LGBT+-agenda”

Oeganda vindt dat de Verenigde Staten zich schuldig maken aan het “opdringen van de LGBT+-agenda”. Deze uitspraak deed de Oegandese minister van Buitenlandse Zaken vanwege nieuwe sancties van de VS tegen de recente anti-LGBT+-wet in het land.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De sancties die de VS hebben ingesteld zijn gericht op personen die zich volgens het land schuldig maken aan het “onderdrukken van minderheden”. Die personen kunnen moeilijker een visa krijgen om de VS in te komen.

Volgens de Oegandese minister Okello Oryem  is er bij het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken een “coup” gaande. “Het wordt overgenomen door mensen die de LGBT+-agenda aan Afrika willen opdringen,” zegt Oryem tegen persbureau Reuters.

Bovendien, vraagt de Oegandese minister zich af, waarom voert de VS niet dit soort beleid tegen landen in het Midden-Oosten? “Als ze onze politici toegang weigeren, gaan die wel naar Shanghai of Guangzhou (in China, red.).”

De maatregelen die de VS hebben getroffen zijn het resultaat van een nieuwe anti-LGBT+-wet die tot een van de strengste ter wereld behoort. Op sommige gevallen van seks tussen personen van hetzelfde geslacht staat de doodstraf. De wet leidde tot veel verontwaardiging in het Westen. Ook de Verenigde Naties bekritiseerden de wet. 

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen