Mike Pence negeert LGBT-slachtoffers in Wereld Aids Dag toespraak

Wereld aids dag, dag, hiv, virus, homoseks, Pence, mike pence, president, witte huis, Amerika, verenigde staten, vice president, toespraak, lhbt, lgbt, holebi, gay, nieuws, gay rights
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Morgen op 1 december is het Wereld Aids Dag waarop bewustwording van de ziekte en slachtoffers centraal staan. Pence, die in het verleden zijn oppositie ten opzichte van LGBT+ rechten meerdere malen heeft geuit, gaf een toespraak in het Witte Huis over de ziekte. Hij sprak over de verhalen van heteroseksuele mensen die hiv/aids hebben gekregen via geïnfecteerd bloed en andere bronnen. Opvallend is dat Pence geen enkele keer sprak over de LGBT+ gemeenschap gedurende zijn toespraak.
 
Tijdens de aids crisis begin jaren '80, verloren o.a. duizenden homoseksuele mannen hun leven aan de ziekte. Daarnaast ontstond er een enorme maatschappelijke stigma rondom de LGBT+ gemeenschap, homoseks en de ziekte zelf. Hierdoor ontvangt Vice President heel wat kritiek omdat op geen enkel moment tijdens zijn toespraak iets gezegd werd over gay slachtoffers of homofobie. Chad Griffin van Humans Rights Campaign labelt zijn toespraak als ''het hoogtepunt van hypocrisie''. Zo bekritiseert Griffin de Vice President op het mis-informeren over condoomgebruik en zijn acties in het verleden waarin Pence zijn persoonlijke ideologie boven de gezondheid en levens van talloze mensen heeft geplaatst.
 
Pence sprak verder over zijn belofte om nieuwe financieringen te regelen voor ''geloof-georiënteerde organisaties''. Dit soort organisaties staan volgens hem ''aan de frontlijn tegen hiv/aids''. In het verleden zijn vele geloof-georiënteerde organisaties in het gevecht tegen hiv/aids echter bekritiseerd: vaak worden LGBT+ mensen genegeerd door zulk soort organisaties en pleiten ze voor onthouding van seks als het enige voorbehoedsmiddel (ten opzichte van informatie verspreiden over het hebben van veilige seks).
 
 
Bron: PinkNews
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen