Medewerker van Londense gay bar loopt schedelbreuk op tijdens homofobe aanval

outtv, gay, news, london, londen, Eagle London, Eagle, homophobic, haatmisdrijf, gay bar, pride in London
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Nadat medewerkers van Eagle London de twee mannen en een vrouw verzochten om de rokersruimte te verlaten, begonnen de drie ineens homofobe scheldwoorden naar de hoofden van het personeel te slingeren. “Nadat ze eruit gegooid waren werden ze gewelddadig, ze vielen medewerkers aan – dat zorgde er uiteindelijk voor dat iemand een schedelbreuk opliep en iemand anders een gebroken voet”, aldus de plaatselijke politie. 
 
De politie werd gebeld en spoedde zich naar de bar in het zuidoosten van London, tijdens de vroege uurtjes van 2 juli. Twee mannen van 42 en 30 en een vrouw van 20 werden gearresteerd. De drie verdachten werden in hechtenis genomen, maar later ook weer (voorlopig) vrijgelaten. Het onderzoek is in volle gang. 
 
Phill Govett van de plaatselijke politie: “Dit was een bijzonder gemene aanval die voortkwam uit een klein ongeluk en het gebruik van homofobe taal bevatte. Haatmisdrijven in welke vorm dan ook zullen niet getolereerd worden door de politie en we zullen alle mogelijke acties ondernemen om de daders voor het gerecht te brengen.” 
 
Onlangs werd er in Manchester ook al een ernstig haatmisdrijf gepleegd vlakbij een gay bar.
 
Bron: PinkNews
Beeld: Ewan Munro via Flickr.com
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen