Malta wint volgens de Europese LGBTI+ tv-kijkers Eurovisie 2021

De afgelopen tijd vroegen wij jullie te stemmen op je favoriete Eurovisie Songfestivalinzending voor de jaarlijkse OUTmusic Award. Met meer dan 25% van de stemmen is de prijs dit jaar naar Destiny (Malta) gegaan!
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Ook de mening van een vakjury werd gevraagd, bestaande onder anderen uit voormalige Eurovisiedeelnemers als Axel (Belgie), Ronnie Tober (NL), Krista Siegfrids (Finland) en Stefania, die dit jaar deelneemt namens Griekenland. Uit de gecombineerde resultaten van de vakjury en de online voting kwam het eensluidende oordeel dat de Maltese Destiny met haar nummer “Je Me Casse” de onbetwiste winnares is met meer dan 25% van de publieksstemmen en een overtuigende jury-uitslag. 

Opvallend is dat zowel de top van de jury-uitslag, als het oordeel van onze kijkers overeenkomen. Frankrijk eindigde als tweede, Zwitserland als derde en Litouwen op de vierde plaats. Griekenland eindigde op de vijfde positie bij de jury en Cyprus was de vijfde in de publiekspeiling. Meer dan 7.500 van onze kijkers deden mee aan deze stemming. 

Winnares Destiny reageert verheugd op haar overwinning, duidelijk geraakt dat ze de steun van de LGBTI-community ontvangt, waarmee ze zich sterk verbonden voelt. In Rotterdam Calling bedankt ze alle stemmers. “Jullie steun betekent veel voor me en brengt vreugde aan de mensen die mijn Eurovisie-deelname onderstrepen.” 

Met onze Eurovision Poll zoeken we ieder jaar naar de favoriet onder ons publiek voor de OUTmusic Award. De peiling geldt als een belangrijke graadmeter voor het Songfestival zelf. Voormalige winnaars zijn onder anderen Duncan Laurence (2019), Netta (2018), Loreen (2012) en Lena (2010). 

Wij houden ons ook dit jaar weer veel bezig met het Eurovisie Songfestival door middel van programma’s als Krista’s Road to Eurovision, de ESC Top 250, de Eurovisiefilm 12 Points en documentaires over de artiesten. OUTtv is als dé Eurovisiezender met meer dan 150 uur aan Eurovisieprogramma’s deze maand gratis bij alle tv-operators in Nederland en België te ontvangen. 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen