Madonna (en andere sterren) halen uit naar homofobe rapper DaBaby

Madonna heeft scherp uitgehaald naar rapper DaBaby, vanwege zijn homofobe opmerkingen op een muziekfestival. DaBaby beweerde o.a. dat mensen met hiv "binnen twee à drie weken sterven". Volgens de Queen of Pop moet de rapper geen uitspraken doen over dingen waar hij niks van af weet.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dat rapper DaBaby een gevoelige snaar heeft geraakt met zijn homofobe uitspraken op het muziekfestival in Miami ondervindt hij nu maar al te goed. Na Elton John en Dua Lipa spreekt ook Madonna zich uit. "Ken je feiten," sneert ze naar de rapper.

De controverse draait allemaal om uitspraken die DaBaby, met name bekend van zijn samenwerking met Dua Lipa, deed over homoseksuelen en personen met hiv/aids. Toen de rapper tijdens zijn concert aan het publiek vroeg om hun telefoon omhoog te houden met de flitser aan, mochten "homoseksuelen die seks hebben in parkeergarages" en mensen met hiv hier niet aan meedoen. Volgens de rapper gaan mensen met hiv namelijk binnen twee à drie weken dood.

Op Twitter probeerde DaBaby zichzelf eerst te verdedigen door te stellen dat zijn homoseksuele fans "weten hoe ze zich moeten gedragen" en geen hiv hebben. Uiteindelijk verzwakte hij zijn woorden toch, met de bewering dat zijn woorden uit de context waren getrokken. De mediastorm ging echter niet liggen.

Nu gooit Queen of Pop Madonna er nog een schepje bovenop. In een post op Instagram beschrijft de zangeres haar ontsteltenis over de homofobe opmerkingen. "Door mensen zoals jij leven we nog steeds in een wereld die verdeeld is door angst," schrijft Madonna op Instagram. Ook somt ze feiten op die DaBaby's opmerkingen tegenspreken. "Niemand sterft van aids in drie weken." Want, zo schrijft Madonna, er zijn nu goede medicijnen die de overdracht tegen kunnen houden. "Je kan geen aids krijgen door naast iemand in het publiek te staan."

Ook Dua Lipa gaf aan "geschokt" te zijn door de opmerkingen van DaBaby. Met hem maakte de zangeres een remix van het nummer Levitating. "Ik herken dit echt niet als de persoon met wie ik heb gewerkt. Ik weet dat mijn fans weten waar mijn hart ligt en dat ik achter de LGBT+-community sta. We moeten samenkomen om het stigma en de onwetendheid rondom hiv en aids te bestrijden," liet de zangeres weten. Ook Elton John leverde commentaar op DaBaby, die hem betichtte van "het in de hand werken van een stigma" over personen met hiv/aids.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen