LGBTQ+-gemeenschap stemt voor Oekraïne als Eurovisiewinnaar 2022

De kijkers van LGBTQ+ tv-zender OUTtv (Nederland, België, Zweden, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Israël) hebben gestemd dat Oekraïne dit jaar het Eurovisie Songfestival moet winnen, wat betekent dat Kalush Orchestra de jaarlijkse OUTmusic Award in ontvangst mag nemen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

OUTtv stelt: "Alle Eurovisiedeelnemers zijn natuurlijk winnaars. Toch valt 'Stefania' op veel manieren op. Niet alleen qua geluid. Terwijl frontman Oleh het lied over zijn moeder schreef, kreeg het al snel een geheel nieuwe betekenis direct nadat de oorlog begon: veel mensen interpreteerden het lied als "moeder Oekraïne". Vooral met Moederdag vandaag, zondag 8 mei, zal het velen van ons zeker doen nadenken over echte prioriteiten in het leven zoals liefde, vrede, tolerantie en zorg. De LGBTQ+-gemeenschap en onze kijkers in Europa begrijpen het belang van deze levenswaarden. Daarom is de prijs zeker ook om morele steun te tonen. Eurovisie is bedoeld om Europa samen te brengen en dit mogen we nooit vergeten. We moeten de mensen bijstaan die hulp nodig hebben. We staan achter Oekraïne."

Bekijk het volledige interview met Kalush Orchestra in een geheel nieuwe aflevering van Krista's Road to Eurovision seizoen 2, aankomende woensdagavond op OUTtv.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen