Italiaanse regeringspartij wil dat publieke omroep het “natuurlijke gezin” promoot

Met een klein amendementje in een beleidsdocument over de Italiaanse publieke omroep hoopt regeringspartij Forza Italia de zichtbaarheid van LGBT+’ers drastisch in te perken. Radiotelevisione Italiana (Rai) krijgt, als het amendement wordt aangenomen, de taak krijgen om “natuurlijke families” te promoten.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het amendement werd ingediend door vijf parlementariërs van de door Silvio Berlusconi opgerichte partij Forza Italia. In de tekst van het amendement staat dat Rai zich moet inzetten voor "een positieve weergave van de familiebanden volgens het familiemodel zoals aangegeven in artikel 29 van de Grondwet". Hiermee wordt het artikel bedoeld dat stelt dat het huwelijk een verbintenis tussen één man en één vrouw is.

Het Italiaanse opinieblad l’Espresso vergelijkt het amendement met het beleid van de Hongaarse regering en de Russische president Vladimir Poetin. “Het voorstel volgt op zorgwekkende wijze de door de Russische president Vladimir Poetin ingevoerde wet uit 2013, die de zogenaamde ‘propaganda van niet-traditionele relaties’ verbiedt.” Ook vermeldt het blad dat premier Meloni goede banden heeft met de Hongaarse premier Viktor Orbán.

Het voorstel van Forza Italia past in het beleid van de huidige Meloni-regering in Italië. Zo keert de Italiaanse premier zich expliciet tegen draagmoederschap, het homohuwelijk en kinderen die door twee ouders van hetzelfde geslacht worden opgevoed. Sinds het aantreden van Meloni’s regering krijgen LGBT+-koppels met kinderen brieven op de deurmat met de mededeling dat de niet-biologische ouder van de geboorteakte van het kind wordt gehaald. Leden van Meloni’s partij noemen draagmoederschap het “egoïstisch huren van een baarmoeder”.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen