Huisbaas verft huis in regenboogkleuren na homofobe opmerkingen buurman

Een huisbaas in de Amerikaanse staat Nebraska heeft een van zijn panden laten verven in de kleuren van de regenboogvlag nadat een buurtbewoner homofobe opmerkingen maakte. De dochters van de vastgoedbezitter spoorden hem hiertoe aan. “Grappig toch, dat dit door een saaie, gematigde, oude, witte, heteroseksuele man wordt gedaan,” zegt hij zelf over zijn actie.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het huis dat vastgoedondernemer Ryan Basye op heeft geknapt staat in de stad Omaha in de staat Nebraska. Basye kocht het pand, dat over vijf verschillende huurappartementen beschikt, in 2018. De buitenkant van het pand was al een tijd aan een opknapbeurt toe. De dochters van Basye kwamen op het idee om het pand in de kleuren van de regenboog te schilderen, waarna Basye een gesprek met een homofobe buurman van het huis herinnerde. “Dat zat me nog steeds niet lekker,” zegt de huisbaas tegen USA Today.

En dus kreeg het huis een nieuw laagje verf. Van de homofobe buurman heeft Basye nog niets gehoord. “Het pand staat dicht bij een basisschool, dus er zijn veel kinderen die glimlachen als ze voorbijlopen. 99% van de reacties zijn positief.”

Volgens Basye noemen zijn dochters hem een “coole vader”. Hij vervolgt: “Grappig toch, dat dit door een saaie, gematigde oude witte heteroseksuele man wordt gedaan.”

Het huis in Omaha is overigens niet het eerste dat in de kleuren van de regenboog wordt geverfd. Zo staat er één op Phillip Island in Australië, dat door de bewoner en buren in die kleuren werd geverfd nadat de eigenaar bedreigingen kreeg vanwege diens geaardheid. Ook buren van de beruchte homofobe Westboro Baptist Church in Kansas hebben hun huizen met de regenboogvlag beschilderd.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen