Homoseksualiteit strafbaar met steniging in Brunei

gay, gay news, OUTtv, lhbt, holebi, lgbt, brunei, stenigen, sharia, nieuws, mensenrechten, Matthew Woolfe,
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Per 3 april zal de strenge sharia-wetgeving in werking gaan. Hiermee is het straks toegestaan om mensen dood te stenigen die schuldig zijn bevonden van ‘’sodomie’’. Overige barbaarse sharia straffen zijn het amputeren van ledematen voor diefstal en de doodstraf voor mensen die van hun geloof af stappen.

Het Brunei-project is een van de weinige maatschappelijke groepen die zich richt op het bepleiten van LGBTI-rechten in Brunei. Matthew Woolfe, oprichter en directeur van The Brunei Project sprak met Gay Star News. 'Ik ben buitengewoon bezorgd over deze stap. Sommige wetten die we gaan implementeren zijn verschrikkelijk en niet te rechtvaardigen. Hoewel homoseksuele handelingen in Brunei al zijn gecriminaliseerd door wetten die zijn geërfd van de Britse koloniale overheersing, gaan we dit naar een nog hoger niveau laten stijgen. Zweepslagen en steniging ter dood [zullen] worden toegevoegd aan de straffen die worden gebruikt als ze schuldig worden bevonden aan het aangaan van een relatie met een persoon van hetzelfde geslacht. '

Als de stenigingswet wordt ingevoerd, zal het bewijzen van schuld lastig worden: De veroordeelde moet vrijwillig bekennen. Als alternatief moeten minstens vier mensen getuigen dat ze het individu, de veroordeelde, een homoseksuele handeling hebben zien doen. Het vooruitzicht van deze anti-LGBTI-wet heeft echter veel impact op de lokale LGBTI-gemeenschap wie zich niet meer vrij kunnen of durven te uiten.

 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen