Homofobe aanval Madrid: gemaskerde mannen verminken jongen met mes

De Madrileense politie onderzoekt een aanval met homofoob motief. Acht gemaskerde mannen zouden een 20-jarige jongen hebben aangevallen en "maricón", Spaans voor flikker, met een mes op zijn billen hebben gekrast.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De aanval vond zondag aan het eind van de middag plaats bij het portiek van het gebouw waar het slachtoffer woonde. De groep mannen zou hem homofoob hebben bejegend met termen zoals "walgelijk", "poepeter" en "flikker", waarna ze met een mes zijn lip doormidden hebben gesneden. Vervolgens trokken ze zijn broek uit en krasten ze dat laatste scheldwoord op zijn billen.

De aanval is opnieuw een schok voor de Spaanse LGBT+-gemeenschap. Eerder werd er al een jongen in het noordoostelijke A Coruña vermoord bij een homofobe aanval.

De Spaanse politie heeft nu ook agenten gespecialiseerd in antiterrorisme ingezet om haatmisdrijven te onderzoeken, meldt ElDiario. De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft geschokt gereageerd op de aanval: "Haat heeft geen plaats in onze samenleving. Ik veroordeel deze homofobe aanval nadrukkelijk. We zullen het niet toestaan. We blijven werken aan een open en divers land, waar niemand bang is om te zijn wie ze zijn, waar we allemaal vrij en veilig leven. Ik leef mee met de aangevallen jongeman."

In de Spaanse politiek wordt er gewezen naar de extreemrechtse partij VOX, die het homofobe sentiment zou aanwakkeren. Maar de burgemeester van Madrid wuift die kritiek weg als "oneerlijk". VOX steunt de Madrileense coalitie met de burgemeester van de conservatieve PP.

Aanstaande zaterdag is er een demonstratie gepland op het Puerta del Sol in Madrid, met als leus "ze vermoorden ons". Spaanse LGBT+'ers vragen dan aandacht voor het recentelijk toenemend homofoob geweld.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen