Gewapende man die onderweg was naar California Pride krijgt zeven jaar gevangenisstraf

outtv, news, gay, pride, shooting
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De man, James Welsey Howell uit Charlestown, Indiana, werd in juli 2016 aangehouden door de politie toen hij op weg was naar een Pride-evenement in West Hollywood, enkele uren na de dodelijke massale schietpartij in de LHBT nachtclub Pulse in Orlando, Florida. De politie vond drie vuurwapens in de auto van Howell, waaronder een geweer dat was aangepast om schoten snel achter elkaar te laten schieten, evenals vijftien pond chemicaliën die als een explosief konden worden gebruikt. 
 
Voorafgaand aan zijn veroordeling werd hij vastgehouden in een gevangenis in Californië met een borgsom van 2 miljoen dollar, en beschuldigd voor het onwettig bezit van een aanvalswapen, het bezit van een destructief apparaat op een openbare straat en het dragen van een geladen vuurwapen in een voertuig. 
 
Howell werd ook in 2016 aangeklaagd wegens kindermisbruik in Clark County in Indiana. Officieren van justitie verklaarden AP dat hij naar verluidt een 12-jarig kind naar een bosbouwgrondstuk van de staat had gebracht en seks met haar had gehad. Volgens stukken uit de zaak was Howell bevriend met de broer van de 12-jarige, met wie hij regelmatig evenementen bijwoonde. De uitkomst van de aanrandingszaak in Indiana is niet bekend.
 
Vrienden van Howell beschreef hem als een "vuurwapenliefhebber" met een "opvliegend karakter". Officieren van justitie in de aanslagzaak geloofden dat hij naar Californië was gegaan nadat hij had vernomen dat hij in onderzoek was voor het incident van mei 2016.
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen