Gevangenisstraf voor Griekse bisschop wegens anti-gay opmerkingen

Gevangenisstraf, Amvrosios Ambrose, bisschop, orthodox, kerk, anti-gay, homofobisch, griekenland, grieks, gay, lhbt, holebi, nieuws, news, outtv, homohaat
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Een rechtbank van drie rechters veroordeelde Bisschop Amvrosios tot zeven maanden gevangenisstraf en schorste hem van zijn functie in de orthodoxe kerk. Drie jaar geleden instrueerde hij zijn volgers via een blogpost om homo's te bespugen. Hij schreef: ''Ga niet bij hen in de buurt! Luister niet naar ze! Zij zijn de verdoemden van de samenleving!''. Tevens refereerde hij naar homo's als ''afwijzingen van de natuur''.
 
Een groep burgers ondernam juridische stappen tegen de bisschop wegens zijn kwetsende opmerkingen. De rechtbank in Aigio bevond hem schuldig aan 'aanzetten tot haat' en 'misbruik van kerkelijk ambt'. Kleio Papandoleon, advocaat van de groep aanklagers, vierde de uitspraak, bewerend dat het grenzen stelt aan ''opruiend en racistisch taalgebruik''. 
 
Amvrosios werd in 1978 de bisschop van Kalavryta en Aigialeia in de regio Peloiponnese in het zuiden van Griekenland. Sindsdien heeft hij een reputatie opgebouwd voor zijn controversiële opmerkingen. Vorig jaar gaf hij de atheïstische premier, Alex Trispiras, de schuld van de dodelijke bosbranden in de buurt van Athene.
 
Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen