Gentse slachtoffers gaybashing: 'Ik dacht dat hij ons ging vermoorden'

outtv, gay, news, Mauro, Thomas, Gent, gaybashing, homogeweld, ijzeren staaf
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het koppel wilde volgens HLN net vertrekken naar vrienden omdat het Thomas' verjaardag was en ze die goed af wilden sluiten, toen de jarige het op de parking aan de stok kreeg met de bovenbuurvrouw. “Ze zocht actief de confrontatie met hem op en spuwde naar hem”, aldus politiewoordvoerder Dirk de Zutter. Nadat de 59-jarige man een vijftal slagen in zijn gezicht kreeg kwam zijn partner toegesneld met een ijzeren staaf, om Thomas te beschermen. Die staaf werd echter bemachtigd door de partner van de vrouw, die de twee mannen vervolgens rake klappen gaf.
 
Volgens de politie gaat het zeker om gaybashing: “De twee slachtoffers kregen verschillende verwensingen naar het hoofd geslingerd die te maken hadden met hun geaardheid.” Het was dan ook niet een eenmalig incident vertelt Mauro aan HLN: “Dat koppel maakt ons al zo lang het leven zuur. Elke dag schelden ze ons uit en zeggen ze gemene dingen.” Naar eigen zeggen kreeg Mauro eerder al eens een rake klap waardoor hij enkele dagen niet kon werken en hebben de verdachten eens een baksteen van hun terras op het terras van de twee mannen gegooid terwijl het koppel rustig buiten zat.
 
De Gentse politie heeft de twee verdachten opgepakt, het gaat om een 21-jarige Kroatische vrouw en haar 23-jarige Bulgaarse vriend. Ze werden gisteren al verhoord en brachten de nacht in de cel door, meldt de Gazet van Antwerpen. Vandaag beslist de onderzoeksrechter of ze aangehouden en dus in de cel blijven of niet.
 
Bronnen: Het Laatste Nieuws & Gazet van Antwerpen
Beeld: Mauro Padovani
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen