Geen cocktails, wel dragqueens: Peru’s grootste LHBT+ nachtclub heropent als supermarkt wegens coronacrisis

Geen cocktails of spetterende drag shows, maar wel clubmuziek en je pak sap afrekenen bij een glamoureuze dragqueen: de grootste LHBT+ nachtclub van Peru heropent als supermarkt om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Hoewel veel lockdownmaatregelen in Peru begin juli opgeheven worden in de meeste delen van het land, blijven de nachtclubs en bars, evenals de grenzen, dicht. Claudia Achuy, algemeen directeur van nachtclub ValeTodo DownTown, besloot de club te heropenen als supermarkt om maar niet het risico te lopen personeel te moeten ontslaan. “Als we gewoon een nachtclub waren gebleven, dan was onze toekomst zeer onzeker geweest”, aldus Achuy tegen Channel NewsAsia (CNA).  

De nieuwe werkzaamheden van de befaamde dragqueens die normaal in de club werken bestaan nu niet meer uit achter de bar staan en optredens verzorgen, maar uit het verkopen van de dagelijkse boodschappen. Eén van die dragqueens, Belaluh McQueen, is erg blij weer aan de slag te kunnen: “Ik was erg depressief omdat ik deze kunst al jaren beoefen, maar je moet je aanpassen aan nieuwe uitdagingen voor de toekomst.” McQueen komt dan ook ‘gewoon’ in een pak met pailletten, hoge hakken en met een mondmasker op naar het werk.

Een dj speelt clubmuziek terwijl klanten winkelen. “Eerst kwam ik hier om te dansen en een goede tijd te hebben, maar nu kom ik hier om te kopen”, zegt vaste gast Alexandra Herrera tegen CNA. “Het gaat erom jezelf opnieuw uit te vinden.”

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen