Franse minister komt uit de kast, wil “LGBT+-vrije” zones bezoeken

De Franse minister van Europese Zaken Clément Beaune is uit de kast gekomen als homoseksueel. Hij wil zo laten zien dat homo zijn geen obstakel hoeft te zijn om minister te worden. Ook zegt hij de Poolse LGBT+-gemeenschap een hart onder de riem te willen steken.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

“Ik ben homoseksueel en daar heb ik geen problemen mee,” zegt Beaune in een interview met het Franse LGBT+-tijdschrift Têtu, waarin hij voor het eerst vertelt over zijn geaardheid.

Verder vertelt hij aan het tijdschrift dat hij van plan is om “LGBT+-vrije” zones in Polen te gaan bezoeken. Volgens hem is het zijn taak als minister van Europese Zaken om haat jegens de LGBT+-gemeenschap in Europa bestrijden. “Ik zou niet willen dat mensen denken dat ik vanwege mijn homoseksuele geaardheid strijd tegen de  “LGBT+-vrije” zones,” licht hij toe. Het zou zelfs beledigend zijn als mensen dit zouden zeggen, “als minister van Europese Zaken moet ik voor tolerantie vechten.”

Honderden Poolse gemeenten hebben zich inmiddels uitgeroepen tot “LGBT+-vrije” zones, iets waarop vanuit de EU veel kritiek komt. Afgelopen september zei de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen dat deze zones “geen plaats hebben” in de EU.  

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen