Forum-motie tegen "woke en LHBT-gedachtegoed" aangenomen in Westland, ook steun VVD

De gemeenteraad van het Westland zet een GGD-programma voor seksuele voorlichting stop, na een motie van Forum voor Democratie. De motie spreekt zich uit tegen "woke en LHBT-gedachtegoed" en werd gesteund door onder andere de lokale VVD. Hoewel die partij zich distantieert van de tekst, viert Forum de aangenomen motie als een "overwinning".
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De Forum-motie verzet zich tegen het GGD-project Sense, waarbij jongeren een gesprek kunnen hebben over hun liefdesleven. FvD wil niet dat de gemeente Westland doorgaat met dit project, vanwege het feit dat Sense ook informatie verstrekt over LGBT+-onderwerpen en mogelijkheden van transgenderzorg

De motie heeft verschillende kritiekpunten op hoe Sense omgaat met informatieverstrekking aan trans jongeren. De jeugd is volgens FvD een “verwarrende periode” en dat keuzes rondom geslachtsbevestigende behandelingen niet “beïnvloed moeten worden door de overheid”.

De motie werd gesteund door drie verschillende lokale partijen, maar ook door de VVD en de combinatielijst ChristenUnie/SGP. “Triest, zorgwekkend en teleurstellend,” schrijft D66-raadslid Benjamin Hofland op Twitter/X. De lokale VVD reageert door te zeggen dat in de stemverklaring staat dat “de constateringen en overwegingen in de motie niet worden gesteund”. Voor de VVD zou het met name gaan over het besteden van geld aan het Sense-spreekuur.

Toch viert Forum de aangenomen motie als een overwinning. “FvD heeft in de gemeente Westland een einde gemaakt aan het opdringen van transgenderpropaganda aan minderjarigen. Het is dus mogelijk om schadelijk beleid te stoppen!”

Het verzet tegen overheidscampagnes omtrent LGBT+-onderwerpen past in een trend waarbij opiniemakers de LGBT+-gemeenschap ervan beschuldigen kinderen te indoctrineren. Kinderen zouden aan het twijfelen gebracht worden over geaardheid en genderidentiteit. Wat de negatieve implicaties van deze redenering zijn en waarom OUTtv hier toch over bericht lees je hier.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen