Florida: homoseksuele leraren moeten foto partner van bureau halen

Docenten met een partner van hetzelfde geslacht in de stad Orlando (Florida) mogen geen familiefoto meer op hun bureau hebben staan. Het bestuur van de publieke scholen in de stad stelt deze maatregel in om te voldoen aan de "Don’t Say Gay"-wet van de staat.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

In een bijeenkomst werd schoolhoofden verteld dat alle verwijzingen naar de regenboogvlag, zelf gekozen persoonlijke voornaamwoorden en partners van hetzelfde geslacht verboden moeten worden. Homoseksuele docenten mogen zodoende niet meer praten over hun wederhelft en leerlingen moeten worden aangesproken met de persoonlijke voornaamwoorden die horen bij hun geboortegeslacht.

Het schoolbestuur ziet zich hiertoe genoodzaakt omdat de wet "vaag" is geschreven, aldus lokaal tv-station WFTV9. De docenten moeten beschermd worden, vindt het bestuur, aangezien zij namelijk hun licentie kunnen verliezen als zij schuldig worden bevonden aan overtreding van de wet.

De wet in kwestie werd in april ingevoerd in Florida en regelt dat scholen LGBT+-onderwerpen niet mogen bediscussiëren. Tegenstanders hebben de wet omgedoopt tot de Don't Say Gay-wet. Deze regelt namelijk dat een school "geen klasdiscussie mag aanmoedigen over seksuele geaardheid of genderidentiteit (...) op een manier die niet geschikt is voor de leeftijd of voor de ontwikkeling van leerlingen." De wet focust zich met name op de basisscholen, maar LGBT+-organisaties vrezen de gevolgen voor het hele onderwijs.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen