Florida: Boze moeder laat onderwijsinspectie lerares onderzoeken na tonen van Disneyfilm met gay personage

Een moeder in Florida heeft de onderwijsinspectie zover gekregen om de lerares van haar kind te onderzoeken, vanwege het tonen van een Disneyfilm. In die film komt namelijk een homoseksueel personage voor. Indoctrinatie, vindt de moeder.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Lerares Jenna Barbee zegt in een video op TikTok dat ze de Disneyfilm Strange World aan haar leerlingen in Hernando County liet zien omdat deze gaat over de relatie tussen mens en natuur, waar de leerlingen op dat moment les over kregen. Dat er toevallig ook een homoseksueel personage in voorkomt was voor Barbee geen punt van aandacht. Daar ging de film immers niet over.

Voor Shannon Rodriguez, lid van de medezeggenschapsraad en moeder van een van Barbees leerlingen, was het tonen van de film “indoctrinatie”.  Hoewel de film slechts twee minuten over de verliefdheid van het homoseksuele personage gaat, diende ze een klacht in bij de onderwijsinspectie. Die is nu een onderzoek gestart. Volgens Amerikaanse media zou ze bij een bijeenkomst het schoolbestuur hebben gezegd dat “het niet de taak van een leraar is om diens opvattingen aan onze kinderen op te dringen”.

Onzin, vindt Barbee, die Rodriguez juist beschuldigt van het opdringen van haar conservatief-christelijke mening. Bovendien is er geen intiem homoseksueel contact te zien in de film en, zo benadrukt Barbee, zoenen de heteroseksuele ouders in de film juist ontzettend vaak.

Na de klacht stuurde de directie van de school een brief naar de ouders, waarin zij werden gewezen op het feit dat er een film aan hun kinderen is vertoond waarin een “mannelijk personage gevoelens heeft voor een ander mannelijk personage.”  De school zegt de film niet meer te zullen vertonen.

Volgens basisschoollerares Barbee worden de kinderen nu één voor één ondervraagd over het tonen van de film.

 

Don’t Say Gay

De rel rond het tonen van de film komt na een nieuwe wet in Florida die verbiedt om het in het klaslokaal te hebben over LGBT+-onderwerpen. De wet is onderdeel van het beleid van de conservatieve Republikeinse gouverneur Ron DeSantis, die zegt een oorlog te voeren tegen “woke”.

De wet is het resultaat van een conservatieve cultuurstrijd om de zichtbaarheid en rechten van LGBT+-personen in te perken. Dit wordt door politici en opiniemakers gedaan door de LGBT+-gemeenschap ervan te beschuldigen kinderen te indoctrineren. Kinderen zouden aan het twijfelen gebracht worden over geaardheid en genderidentiteit. Wat de negatieve implicaties van deze redenering zijn en waarom OUTtv hier toch over bericht lees je hier.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen