Filipijnse stad neemt wet aan tegen LHBT-discriminatie

outtv, gay, news, Filipijnen, Philippines, Mandaluyong, Human Rights Watch, HRW, anti-LHBT discriminatie, discriminatie
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Mandaluyong's anti-discriminatie besluit "verbiedt discriminerende handelingen zoals het weigeren of beperken van werk gerelateerde toegang; het verhinderen van toegang tot publieke programma's of diensten; toegang weigeren, verjagen of iemand afwijzen van onderwijsinstellingen wegens hun SOGIE (seksuele oriëntatie, gender identiteit en expressie)."  

Dankzij het regeringsbesluit is ook verbaal of schriftelijk misbruik verboden, net als onrechtvaardige detentie/onvrijwillige opsluiting en de ontzegging van toegang tot faciliteiten. Daarnaast is de vorming van groepen die aanzetten tot SOGIE-gerelateerde discriminatie voortaan illegaal. 
 
Filipijnen

Het feit dat dit soort lokale wetgeving door het hele land aangenomen wordt, is erg belangrijk. Hoewel de LHBT-gemeenschap in de Filipijnse samenleving over het algemeen geaccepteerd wordt, is er nog steeds sprake van discriminatie. Dit is zeker het geval voor twee specifieke groepen binnen de LHBT-gemeenschap: studenten en mensen die leven met hiv.  

Vooral die laatste groep heeft het erg moeilijk: er is vaak sprake van mishandeling door familie, collega's  en werkgevers. In de verordening wordt niet specifiek over hiv-positieve mensen gesproken, maar de meest hiv-infecties in de Filipijnen komen voor binnen de LHBT-gemeenschap. In het bijzonder bij mannen die seks hebben met mannen.  

De Filipijnen heeft de snelst groeiende hiv-epidemie in de Aziatisch-Pacifische regio, en een derde van alle nieuwe hiv-infecties worden opgetekend in Metro Manila. Dit gebied bestaat uit zestien plaatsen en steden, inclusief Mandaluyong.
 
 
Bron: Human Rights Watch
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen