Familie drogeert Russische tiener om homoseksualiteit "te genezen"

Een Russische tiener is door zijn familie mishandeld, gedrogeerd en opgesloten in een psychiatrische instelling, nadat zijn moeder erachter kwam dat hij op mannen valt.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Toen Edgor Panin 16 jaar was, las zijn moeder berichtjes van hem op een chatapp waaruit bleek dat haar zoon homoseksueel is. "Het maakte alles veel erger dan dat het al was," zegt hij tegen journalist Sergey Khazov-Cassia, die zijn verhaal optekende op OpenDemocracy.net. 

Panin beschrijft zijn moeder als een strenge vrouw die wilde dat beide zoons haar schoenen bij haar aandeden, ze thuis onderwees en ze "sociaal isoleerde van de buitenwereld".

Toen Edgors moeder haar zoons seksuele geaardheid ontdekte, werd zijn leven een regelrechte hel. In het begin werd hij regelmatig geslagen door zijn moeder en andere familieleden, maar later zocht zijn moeder zelfs contact met een psychiater die hem medicijnen toeschreef. Edgor kreeg pillen en injecties die hem weer "normaal" zouden moeten maken.

Om alles te ontsnappen rende Edgor weg van huis, naar een man waarmee hij contact had. Maar na een lange zoekactie werd hij door zijn moeder gevonden, die besloot om hem op te laten sluiten in een psychiatrische instelling.

Daar werd hij opnieuw volgestopt met medicijnen, die hem tot een "kasplantje" maakten. "Ik snapte niet meer wie ik was of waar ik was," vertelt hij.

Edgor wist te ontsnappen uit het ziekenhuis, maar zijn moeder bleef de autoriteiten naar hem laten zoeken. Ook is er een onderzoek tegen hem geopend.

Momenteel is Edgor ondergedoken voor zijn moeder met hulp van de organisatie Russia Behind Bars. Zijn moeder heeft haar voogdij over hem verloren, maar de autoriteiten weigeren tot op de dag van vandaag het onderzoek tegen hem te staken.


Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen