Eerste LGBT+-ouderencentrum in Londen

Het eerste ouderencentrum voor LGBT+-pensionado’s zal in Vauxhall (Londen) geopend worden. Hierdoor zullen ouderen zich niet meer genoodzaakt voelen terug de kast in te gaan wanneer zij verhuizen. “Oudere Londenaren verdienen het te kunnen genieten van hun latere jaren in comfort en veiligheid, omringd door een bloeiende, ondersteunende gemeenschap.”
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

The Evening Standard meldt dat Woningstichting Tonic van plan is 19 reeds gebouwde appartementen te kopen. Deze naast de Theems gelegen woningen worden betaald met een lening van £ 5,7 miljoen van de burgemeester. De gebouwen zullen een restaurant, een dakterras en een tuin bevatten.

Wethouder voor huisvesting Tom Copley geeft aan hoe belangrijk het is dat LGBT+-ouderen een dergelijke gemeenschap tot beschikking krijgen. “Veel ouderen zijn opgegroeid toen de samenleving minder accepterend was. Voor iemand die naar een nieuwe gemeenschap verhuist, is het behoorlijk intimiderend omdat ze niet weten of hun leeftijdsgenoten zijn meegegaan met de tijd.” aldus Copley.

Woningstichting Tonics algemene directeur Anna Kear zei: “We schrijven geschiedenis vandaag. We maken de droom van LGBT+-ouderen waar om in een gemeenschap te leven waar ze in rust en vrede zichzelf kunnen zijn.”

Het ouderencentrum is niet exclusief voor LGBT+-ouderen, heterostellen die de regenbooggemeenschap steunen zijn welkom zich op te geven voor een woning. Het centrum zal dit jaar nog openen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen