Eerste homohuwelijk in Britse koninklijke familie

outtv, gay, news, huwelijk, homohuwelijk, lord ivar mountbatten, lord ivar, mountbatten, groot-brittannië, koningin Elizabeth
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het gaat om Lord Ivar Mountbatten, wiens vader een neef van prins Philip was. Lord Ivar maakte twee jaar geleden bekend dat hij erg met zijn seksualiteit worstelde tijdens zijn 16 jaar durende huwelijk met zijn (inmiddels ex-)vrouw Penny. Hij kwam uiteindelijk uit de kast als homoseksueel toen hij zijn nieuwe liefde James Coyle ontmoette, met wie hij dit jaar in het huwelijksbootje zal stappen. 
 
Later deze zomer zullen de twee mannen trouwen in de privékapel op Lord Ivar's prachtige landgoed in Devon. Lord Ivar's ex-vrouw Penny, van wie hij acht jaar geleden scheidde, staat niet alleen helemaal achter het huwelijk, maar ze zal zelfs haar ex-geliefde weggeven. Tegen The Daily Mail zegt ze dat het een idee was van de dochters die ze samen met Lord Ivar heeft. "Het maakt me best emotioneel. Ik ben echt heel ontroerd", aldus Penny. 
 
De tortelduifjes hebben de zegen van hun uitgebreide familie en hun naasten, waaronder Lord Ivar's levenslange vriend prins Edward. Prins Edward is een zoon van koningin Elizabeth II en Prins Philip. Lord Ivar tegen The Daily Mail: "Sophie en Edward weten over onze plannen en ze zijn erg enthousiast voor ons. Helaas kunnen ze niet naar het huwelijk komen. Hun agenda's zijn maanden van tevoren vol gepland en ze zijn niet in de buurt, maar ze zijn dol op James. Iedereen is dol op hem." 
 
Bron: The Daily Mail
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen