Eenmalige uitgave Gayformatorisch Dagblad in reactie op homofobe flyers

outtv, gay, news, gayformatorisch dagblad, reformatorisch dagblad, rd, civitas christiana, tilburg, roze maandag
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het Reformatorisch Dagblad komt vandaag ook zelf met het nieuws naar buiten. Zo is te lezen dat Rona van der Heijden van stichting Roze Maandag uitlegt dat voor Gayformatorisch Dagblad is gekozen 'omdat we een naam zochten die een beetje schuurt'. Ook gaat Van der Heijden in op de aanleiding: "Deze flyer sloot mensen uit, terwijl wij juist staan voor insluiting." 

In het Gayformatorisch Dagblad komen mensen die een geloofsovertuiging hebben en homo zijn aan het woord, je kunt dus ook lezen over bijvoorbeeld moslims. Van der Heijden in het RD: "We willen zo breed mogelijk zijn. De hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad nodigen we eveneens uit om een bijdrage te leveren. Uiteraard voeren wij wel de eindredactie en geldt dat artikelen nooit beledigend of aanstootgevend mogen zijn."  

Hoofdredacteur Steef de Bruijn van het Reformatorisch Dagblad laat weten 'zeker gebruik [te] maken van de gelegenheid onze opvatting over homoseksualiteit en homorelaties aan de lezers van deze speciale krant voor te houden'. 

Gayformatorisch Dagblad 

De speciale krant wordt zowel digitaal als in beperkte papieren oplage verspreid en verschijnt in aanloop naar de Tilburgse kermis. Op 27 juni vindt de aftrap plaats. In de Clarissenkapel in Tilburg is van 20 tot 22 uur een bijeenkomst, georganiseerd door stichting Roze Maandag en proeftuinbibliotheek de Kennismakerij. Onder andere religiewetenschapper Marco Derks komt spreken. Ook zijn er optredens van Remko Harms en JOY. De kapel kleurt voor de gelegenheid roze en de toegang is gratis. 

Bronnen: RD & BD
Beeld: Stichting Roze Maandag

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen