Een Emmy winnen: hoe doe je dat?

OUTtv zendt dit jaar de Emmy Awards LIVE uit! De hele Amerikaanse TV-wereld komt uitgedost naar Los Angeles. De genomineerden hopen een beeldje in de wacht te slepen, maar hoe win je eigenlijk zo’n Emmy?
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Stel je voor, je bent acteur in een serie op een Amerikaanse tv-zender (of een streaming service). Allereerst moet je dan te zien zijn in een programma dat tussen 6 uur ’s avonds en 2 uur ’s nachts wordt uitgezonden. Is dit het geval? Mooi! Dan kom je namelijk in aanmerking voor een Primetime Emmy Award. Meer over de andere Emmys lees je hier.

Je kan dus nu genomineerd worden voor een Emmy. Maar, dan moet dat natuurlijk wel gebeuren.  Je werkgever kan dit voor je doen, maar als deze dit niet doet kan je ook nog het heft in eigen handen nemen. Overigens kost dit je wel een slordige 200 euro. Dit gebeurt regelmatig: Carice van Houten werd door HBO dit jaar niet ingezonden voor een nominatie, maar sleepte er vervolgens wel een in de wacht voor haar rol in Game of Thrones.

Vervolgens is het woord aan de Academy Of Television Arts & Sciences, de organisatie achter het prijzengala. Al haar leden mogen stemmen op de ‘beste programma’s’, terwijl specifieke ‘peer groups’ mogen stemmen op alle andere categorieën. Vervolgens worden de stemmen gecontroleerd, waarna de nominaties bekend worden gemaakt.

Ben je genomineerd? Dan heb je je winst een beetje in eigen hand. Je moet namelijk één aflevering kiezen waarin jouw acteerprestaties het best waren. Voor genomineerde programma’s moeten de producers de beste afleveringen uitkiezen.

Nu is het tijd voor professioneel bingewatchen! De leden van de Academy die stemgerechtigd zijn moeten nu alle inzendingen kijken. Dit doen ze via een online streamingplatform. Tot 2001 werden hiervoor screenings gehouden in bijvoorbeeld hotels. Een aantal jaar geleden werden er dvd’s verzonden naar de leden, maar ook de Emmys gaan met haar tijd mee.

Zodra er gestemd is, moeten de leden ook verifiëren dat zij wel degelijk al het materiaal hebben gekeken. Wij zijn benieuwd hoe die leden dit doen, net zoals ons met een zak chips in een pyjama op de bank? Dat moet haast wel.

Wanneer de stemmen geteld zijn, worden ze door de accountants van de Emmys in verzegelde enveloppen gedaan, klaar om voorgelezen te worden. Heb je je overwinningsspeech al klaarliggen? Hoe je het wel en niet moet doen, kan je hier zien.

Je kan de Emmys zondagnacht 22 september om 2:00 LIVE bij OUTtv zien! Voor de doornroosjes wordt het prijzenfestijn maandag 23 september om 21.00 uur uitgezonden. De ondertitelde samenvatting is te zien op zondag 29 september om 22.45 uur.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen