Duitse protestantse scholen gebruiken Bijbelse verzen om LGBT+-scholieren te steunen

“God haat homo’s’’ is een welbekende zin bij anti-LGBT+-protesten. Bijbelse verzen worden vaak gebruikt om homoseksualiteit af te strepen als een zonde. Protestantse scholen in Duitsland denken hier anders over. “Wees niet bang”, is de slogan van hun nieuwe campagne, waarin Bijbelse verzen worden herinterpreteerd als een pro-LGBT+-boodschap.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De diversiteitscampagne is gelanceerd door de protestantse scholengemeenschap EKBO in Duitsland. In de campagne worden Bijbelse verzen herinterpreteerd als een pro-LGBT+-boodschap. De campagne moet volgens de website deuren openen en angst laten verdwijnen over het onderwerp. “Vooral op school is het belangrijk om anders te durven denken of voelen. Vooroordelen over oriëntaties en identiteiten zijn niet welkom op school”, meldt de campagnewebsite. 

“Wees niet bang”, zei een engel tegen Maria, toen ze hoorde dat ze zwanger was van Jezus. De slogan wordt door meer dan 10.000 studenten gezien op posters, flyers en de sociale media van de scholen. “De bijbel kan alleen geïnterpreteerd worden in de huidige tijd en samenleving. Een letterlijke interpretatie van de bijbel past niet bij het huidige geloof”, wordt uitgelegd door EKBO.

Naast openbare uitingen biedt de campagnewebsite ook veel andere middelen met informatie. Podcasts, verhalen en video’s die de onderwerpen LGBT+ en het geloof samenbrengen op een positieve manier. ‘’Diversiteit, seksualiteit, genderidentiteit: op onze scholen zijn deze onderwerpen vaak onderhevig aan vooroordelen, veroorzaken angst of vinden ze officieel niet plaats. Dat willen we veranderen. Omdat onze studenten het willen. En we denken dat dat goed is.’’

Genderidentiteit en seksuele diversiteit veroorzaken vaak problemen op christelijke scholen. Begin september werd er op een christelijke school in Amerika een jongen geschorst omdat hij homoseksueel is.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen