Drie LGBT-gerelateerde haatmisdrijven binnen één weekend in Canadese stad

De Canadese stad Calgary is afgelopen weekend opgeschrokken door meerdere LGBT-gerelateerde haatmisdrijven. “Het is buitengewoon verontrustend om dezelfde community drie keer in één weekend doelwit te zien worden”, aldus de politie.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Het eerste haatmisdrijf vond vrijdagmiddag plaats, toen een man werd aangevallen op een kruispunt door een groep mannen en homofobe beledigingen naar zijn hoofd kreeg. Vervolgens werd een drag king op zaterdagmiddag bespuugd door een man tijdens het opnemen van een video op een regenboogzebrapad.  

De laatste, en tevens meest gewelddadige, aanval vond op maandag plaats. Een gay koppel liep nietsvermoedend over straat, toen er ineens twee mannen en twee vrouwen op elektrische scooters op ze afkwamen. Volgens de politie begonnen de twee mannen die op de scooters aankwamen het koppel vervolgens aan te vallen wegens hun seksuele geaardheid. Hierbij werden een riem, stenen en een kliko als wapen gebruikt. De slachtoffers zijn volgens de Canadese staatsomroep CBC behandeld voor niet-levensbedreigende verwondingen.

De lokale politie laat in een statement weten dat het ‘altijd schokkend is om iemand het doelwit van een misdrijf te zien worden wegens een persoonlijk kenmerk, maar dat het buitengewoon verontrustend is als dezelfde gemeenschap drie keer binnen één weekend aangevallen wordt’. “Het is onaanvaardbaar dat dit gebeurt en we zullen het absoluut onderzoeken als een misdaad gemotiveerd is door haat of vooringenomenheid”, aldus Sgt. Arlene Padnivelan, die werkt voor het Calgary police diversity resource team. Vooralsnog zijn er geen verdachten opgepakt, maar de politie heeft wel een signalement en foto’s naar buiten gebracht.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen