Dochter ultraconservatieve Republikein Ted Cruz uit de kast

Caroline Cruz, dochter van de Republikeinse senator Ted Cruz, heeft op TikTok verteld biseksueel te zijn. Haar coming-out is opvallend, aangezien haar vader een van de conservatiefste stemmen van zijn partij is.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De 13-jarige Caroline vertelde op haar inmiddels afgeschermde TikTok-pagina het niet eens te zijn met haar vaders standpunten. Daarnaast schreef ze in haar biografie biseksueel te zijn, iets dat ze haar vader nog niet verteld zou hebben.

Haar seksuele geaardheid was nog niet bekend bij haar vader Ted. Een screenshot van een TikTok-gesprek laat volgens LGBTQ Nation zien dat op de vraag of haar biseksualiteit "iets is dat hij weet" ze het volgende antwoordt: "Ik heb het hem nog niet verteld, ik ben een beetje nerveus, maar ik denk niet dat hij er boos over zou zijn."

Haar coming-out kan gevolgen hebben voor de geloofwaardigheid van de standpunten van haar vader, die openlijk tegen het homohuwelijk is. "Huwelijk is iets tussen een man en een vrouw," zei Cruz eerder. Zulke tegenstellingen in de familie zijn in de Amerikaanse politiek overigens geen unicum. De lesbische dochter van voormalig vicepresident Dick Cheney, Mary, moest publiekelijk toekijken hoe haar zus Liz zich fel tegen het homohuwelijk keerde.

Ted Cruz heeft zelf niet op de TikTok-opmerkingen van zijn dochter gereageerd.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen