De machtigste zakenvrouw van Japan komt uit de kast

outtv, news, gay, japan
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Kazuyo Katsuma werd ooit op de lijst van 'The 50 Women to Watch' van Wall Street Journal genoemd. Eerder deze week vertelde de wereld dat ze samen met een vrouw woonde. Katsuma, 49, onthulde dat ze samenwoonde met LHBT-activist Hiroko Masuhara.

Bekend als 'Katsumer' voor haar vele fans, werkte ze onder andere voor bedrijven als McKinsey en JPMorgan. Katsuma werkt nu een economische commentator. In 2007 begon ze met het schrijven van boeken over het balanceren van het moederschap met het bedrijfsleven, wat haar miljoenen volgers opleverde.

Hoewel ze al twee keer eerder getrouwd is en drie kinderen heeft, zegt Katsuma dat ze zich al lang tot vrouwen aangetrokken voelt. 'Ik had de aandacht gevestigd op mijn gevoelens van aantrekkingskracht voor leden van hetzelfde geslacht'. 'Nadat ik Hiroko ontmoette, smolt het ijs in mijn hart,' zei ze, eraan toevoegend dat ze hoopt dat haar coming-out 'een verandering zal brengen' in Japan.

Haar partner Hiroko Masuhara is ook geen onbekende in krantenkoppen. Als een zeer actieve LHBT-activist, maakte de 40-jarige deel uit van het eerste koppel in Japan om een partnerschap voor het homohuwelijk te ontvangen. Die relatie was met Koyuki Higashi en is sindsdien geëindigd. Higashi runt nog steeds de LHBT-belangenbehartigingsgroep, Trois Couleurs. Ze feliciteerde het echtpaar en noemde ze Japan's 'first power lesbians'.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen