‘Bruidsjurk’ voor Manneken Pis vanwege 20 jaar Belgisch homohuwelijk

Manneken Pis heeft een nieuwe outfit om het 20-jarig jubileum van het homohuwelijk in België te vieren. Het Brusselse standbeeldje heeft voor de gelegenheid een witte jurk aan met een hart in de kleuren van de Pride-vlag.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De creatie werd gisteren onthuld, op de dag dat twintig jaar geleden het homohuwelijk legaal werd. België is het tweede land ter wereld dat het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht openstelde.

Het gaat om een jurk ontworpen door modeontwerper Lion Ascendant Connasse, die outfits creëert voor de LGBT+-gemeenschap. De witte jurk moet de ‘porseleinen’ verjaardag van het Belgische huwelijk symboliseren, schrijft de ontwerper op Instagram. “Ik wilde met deze outfit de dragartiesten vieren die voor onze rechten streden en blijven strijden,” aldus Connasse.

Het is niet voor het eerst dat de ontwerper een creatie voor Manneken Pis maakt. Die ontwierp al eerder een outfit ter gelegenheid van een queer kunstfestival in de Belgische hoofdstad. Het beroemde beeldje houdt sowieso wel van een verkleedpartijtje, tijdens het Songfestival dit jaar droeg hij dezelfde outfit als de Belgische inzending Gustaph.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen