Britse Premier League-club krijgt boete voor homofobe spreekkoren

De Britse voetbalclub Luton Town FC krijgt zo’n 138.000 euro boete vanwege homofobe spreekkoren tijdens een wedstrijd tegen Brighton. Het was de eerste wedstrijd van de club in de hoofdklasse van het Britse voetbal. Het is niet de eerste keer dat een Britse club een boete krijgt voor homofobe spreekkoren.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De club zegt zwaar teleurgesteld te zijn over het gedrag van haar supporters. De “Hatters” – zoals de bijnaam van Luton Town luidt – beloven er alles aan te doen om de daders te identificeren en een stadionverbod op te leggen.

Als inclusieve, gezinsgerichte club verafschuwt Luton Town dit soort beledigende spreekkoren en voeren wij een zero-tolerance-beleid ten aanzien van alle soorten discriminatie. Het is voor niemand in het voetbal of de bredere samenleving acceptabel, noch persoonlijk, noch online.” De club zegt de boete te accepteren. Daarnaast krijgt de club een tweejarig actieplan om het gedrag van haar supporters te verbeteren.

De spreekkoren werden gezongen tijdens een wedstrijd tegen een voetbalclub uit Brighton, een Britse badplaats die bekend is om haar tolerante opstelling tegenover de LGBT+-gemeenschap. De Hatters verloren de wedstrijd tegen Brighton met 4-1.

De Britse voetbalbond deelt vaker boetes uit vanwege homofobe spreekkoren. Zo kreeg Leeds United eveneens een boete voor dit soort spreekkoren tijdens een wedstrijd tegen Brighton.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen