Britse Migratieminister: "Homo zijn is niet genoeg om asiel te kunnen aanvragen"

Als het aan de Britse minister verantwoordelijk voor migratie ligt zal homoseksualiteit niet langer een reden zijn om asiel te kunnen aanvragen in het Verenigd Koninkrijk. Volgens de Conservatieve minister is het migratiesysteem niet langer houdbaar. Vluchtelingenorganisaties en de oppositie reageren furieus.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De uitspraken deed Minister van Binnenlandse Zaken Suella Braverman in een speech bij een rechts-conservatieve denktank in de Verenigde Staten. "Laat me duidelijk zijn: er zijn grote delen van de wereld waar het extreem moeilijk is om homo of vrouw te zijn", aldus Braverman. “Als individuen worden vervolgd, is het juist dat wij hen een toevluchtsoord bieden. Maar we zullen niet in staat zijn een asielsysteem in stand te houden als simpelweg homo-zijn, of vrouw-zijn, en bang zijn voor discriminatie in je land van herkomst, voldoende is om in aanmerking te komen voor bescherming."

Volgens Braverman zijn de migratieregels die in de jaren '50 zijn afgesproken niet meer geschikt voor de huidige tijd. 

Vluchtelingenorganisaties in het VK reageren geschokt en benadrukken het belang van de huidige migratieregels. Ook de Britse Labour-partij is woedend over de uitspraken van Braverman. Parlementslid Yvette Cooper noemt de speech "haar ambt onwaardig" en bovendien een "schadelijk politiek spelletje". Cooper: "In plaats van mensen die vervolgd worden voor wie ze liefhebben in landen als Oeganda de schuld te geven, kan ze beter hier de chaos oplossen".

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen