Boris Johnson: trans vrouwen moeten niet meedoen aan vrouwensport

De Britse premier Boris Johnson vindt dat transgender vrouwen niet zouden moeten deelnemen aan vrouwensport. Johnson doet deze uitspraken op een moment waarop transgenderrechten een groot discussiepunt zijn in het Verenigd Koninkrijk.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

"Misschien controversieel," zegt Johnson over zijn uitspraken, "maar mij lijkt het redelijk." De premier verwees tijdens een bezoek aan een ziekenhuis aan de rechten van vrouwen, waaronder hij trans vrouwen dus niet rekent. Volgens Johnson moeten vrouwen recht hebben op plekken die alleen voor ‘vrouwen’ zijn, "zoals kleedkamers, in ziekenhuizen of gevangenissen."

"Dat betekent niet dat ik niet enorm sympathie heb voor mensen die van geslacht willen veranderen," liet de Conservatief weten. "Het is van vitaal belang dat we mensen de grootst mogelijke liefde en steun geven bij het nemen van die beslissingen."

"Maar dit zijn complexe problemen en ik denk niet dat ze kunnen worden opgelost met één snelle, gemakkelijke wetgeving. Er is veel denkwerk voor nodig om dit goed te krijgen," zegt hij.

Het Verenigd Koninkrijk ligt momenteel onder vuur van de internationale LGBT+-gemeenschap. Een evenement voor LGBT+-rechten werd afgelast, omdat de regering besloot trans personen niet in het verbod op conversietherapie op te nemen.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen