Bekende activiste gedwongen te crowdfunden na korten uitkering

outtv, gay, news, lgsm, Nicola Field, uitkering, lesbian
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het gaat om Nicola Field, die ook de oprichtster was van de spin-off groep Lesbians against Pit Closures. Ze heeft ME, een postvirale hersenziekte met klachten als lichamelijke en geestelijke uitputting en gewrichtspijn. Dankzij het snijden in haar arbeidsongeschiktheidsuitkeringen kan ze haar toegankelijke auto niet meer aanhouden. Met die speciale auto gaat ze altijd naar medische afspraken.   

Vrienden en collega's proberen nu £2,000 in te zamelen voor Field. De activiste zegt tegen Pink News: "Zonder mijn auto ben ik extreem beperkt in de ritten die ik kan maken en de dingen die ik kan doen." Naast vervoer van en naar ziekenhuisafspraken, gebruikt Field de auto ook om eenzaamheid tegen te gaan door bijvoorbeeld een ME groep te bezoeken. 

Pride 

Pride (2014) is een sociaal geëngageerd komisch drama over het onwaarschijnlijke bondgenootschap tussen homoactivisten en mijnwerkers tijdens de grote mijnstaking van 1984 en 1985 in het Engeland van Thatcher.  

Nieuwsgierig naar Pride of wil je de film simpelweg nog een keer zien? Dat kan in de OUTtv Pro app! Download OUTtv Pro nu in de Google Play Store of App Store!  
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen