Anti-trans demonstranten verstoren Pride parade in Londen

outtv, gay, news, london, londen, pride, pride in london, anti-trans, lesbiennes, protest, demonstranten
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Anti-trans protestanten hebben de Pride in London parade verstoord door op de grond te gaan liggen en daarmee de weg te versperren voor de zeker 30.000 mensen die deelnamen aan de optocht. De kleine groep droeg banners en flyers bij zich waarop stond dat ‘transactivisme lesbiennes uitwist’. Ook wordt de transbeweging omschreven als ‘anti-lesbisch’.
 
De groep van rond de tien mensen organiseerde het protest onder de Twitter hashtag #GetTheLOut. Ze hadden officieel geen toestemming om mee te doen aan de parade, die aan strikte regels verbonden is qua aantallen. Uiteindelijk wist de organisatie het protest te de-escaleren, maar niet op geheel oncontroversiële wijze: de groep mocht de parade vervolgens namelijk leiden.  
 
Veel mensen zijn het niet eens met de oplossing van de organisatie. Zo zegt Britse politicus Jennie Rigg tegen Independent: “Ik ben geschokt dat transfobe protesteerders toestemming hebben gekregen om de mars te leiden en dat van het publiek gevraagd werd om ze toe te juichen. Dit is verraad richting de duizenden die marcheerden. De Pride organisatoren zouden af moeten treden en een volledige verontschuldiging aan moeten bieden.” 
 
Bron: Independent
Beeld: Pride in London
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen