Amsterdamse regenboogvlag twee keer bekogeld met eieren

In Amsterdam-Oost is de regenboogvlag van een homokoppel tot tweemaal toe met eieren bekogeld, meldt EditieNL. De vlag hangt er vanwege de Amsterdamse Pride-week, waarvan veel evenementen niet door kunnen gaan. Het stel laat het er niet bij zitten en heeft nu een tweede vlag opgehangen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De afgelasting van Amsterdam Pride dit jaar was voor veel LGBT+’ers een domper, maar Tommy en Lennaert (beiden 32 jaar) wilden toch de regenboogvlag zichtbaar maken in het Amsterdamse straatbeeld. Ze hingen er eentje op aan de rand van hun balkon, maar met ongewenst resultaat. Twee van de drie avonden dat de vlag uithing vond het koppel eierschalen op het balkon.

De eerste keer roerde het koppel zich niet over de eierschalen, laat het stel weten aan EditieNL. Maar de tweede ochtend vonden ze er meer. “We hebben nog nooit problemen met de buren gehad, dus we gaan uit van een verband.”

Onveilig hebben ze zich nooit gevoeld. “We willen ons verhaal dan ook niet delen omdat we slachtoffer zijn, maar vooral om aandacht te vragen voor het feit dat dit anno 2020 nog gebeurt.” Tommy en Lennaert hebben inmiddels aangifte gedaan, maar daar blijft het niet bij. Er wappert nu zelfs trots een tweede vlag op hun balkon.

Amsterdam-Oost is dit jaar vaker in het nieuws gekomen door homofobe incidenten. Zo werd een koppel tot twee keer toe aangevallen en bespuugd en werd een homoseksuele tiener met glas gestoken, na met homofobe opmerkingen beledigd te zijn.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen