Amsterdam: homoseksuele man door tiener met glas gestoken

Opnieuw anti-homogeweld in Amsterdam. AT5 meldt dat donderdagavond een homoseksuele man in Amsterdam-Oost door een tiener met glas gestoken is, nadat hij daarvoor met homofobe opmerkingen was beledigd. Het slachtoffer moest per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De man was met zijn partner in een kano aan het varen. De politie laat aan AT5 weten dat ze door een groep jongeren vanaf de kant  werden beledigd vanwege hun geaardheid. Toen de twee verhaal gingen halen, ontstond een "schermutseling", waarbij een van de mannen met glas in zijn onderarm werd gestoken.

Hoewel de daders in eerste instantie wegrenden, hebben agenten later op de avond drie verdachten kunnen oppakken. Het zou gaan om drie tieners, twee van veertien en een van vijftien jaar oud. Ze zouden bekend zijn bij de politie vanwege overlastgevend gedrag.

Volgens AT5 gaat het slachtoffer aangifte doen, waarbij deze gesteund wordt door Roze in Blauw.

In Amsterdam-Oost werd eerder deze maand ook een ander homostel aangevallen, omdat ze hand in hand over straat liepen. Ze werden eerder al bespuugd voor een supermarkt. Fabio Viana, een van de twee toenmalige slachtoffers, benadrukte toen het belang van aangifte doen .

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen