Activisten gooien ondergoed op Republikeinen Florida: “laat mijn genitaliën met rust”

In het staatsparlement van Florida zijn parlementariërs van de Republikeinse partij bekogeld met ondergoed. Tijdens het behandelen van een anti-transgenderwet dwarrelden er onderbroeken naar beneden met teksten als “laat mijn genitaliën met rust” en “niet jouw zaakje”. De wet zou het strafbaar maken voor dokters om trans jongeren te helpen met hun transitie. Bovendien zouden ouders die hun trans kind ondersteunen de ouderlijke macht kunnen verliezen.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De controversiële wet, SB 254, zou het onmogelijk maken voor trans jongeren om hormoonbehandelingen, genderbevestigende operaties en andere soorten transzorg te krijgen. Dokters zouden zelfs strafrechtelijk vervolgd kunnen worden als zij hieraan meewerken. Republikein Randy Fine noemt transzorg een “groot kwaad”, dat ervoor zorgt dat “perfecte lichaamsdelen worden geamputeerd”.

Democraten noemen de wet “inhumaan” en vrezen dat de staat trans kinderen kan “kidnappen” als ouders hen helpen met hun transitie.

De onderbroeken werden gegooid door een groepje trans jongeren die op de publieke tribune het debat aanschouwden. Op het ondergoed stond onder andere “stop trans genocide” , “geen fascisme in Florida”,  “laat mijn genitaliën met rust” en “niet jouw zaakje” geschreven.

De wet is door de Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden aangenomen en gaat nu door naar de Senaat van Florida. Ook daar zijn de Republikeinen aan de macht.

Anti-LGBT+-wetten

Er worden op dit moment in Florida meerdere anti-LGBT+-wetten behandeld. Zo is er een voorstel om trans personen enkel toegang te geven tot toiletruimtes die zijn bedoeld voor het geslacht dat zij bij geboorte toegeschreven hebben gekregen. Een andere wet is erop gericht om drag-optredens 18+ te maken.

Nikole Parker, Directeur van Transgender Equality Florida, is bezorgd over de wetten. "Elke ouder zou gealarmeerd moeten zijn door dit gevaarlijke, autoritaire precedent."

De wetten zijn het resultaat van een cultuuroorlog om de zichtbaarheid en rechten van LGBT+-personen in te perken. Dit wordt door conservatieve politici en opiniemakers  gedaan door de LGBT+-gemeenschap ervan te beschuldigen kinderen te indoctrineren. Kinderen zouden aan het twijfelen gebracht worden over geaardheid en genderidentiteit. Wat de negatieve implicaties van deze redenering zijn en waarom OUTtv hier toch over bericht lees je hier.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen