70% van V.S. stemmers bereid om te stemmen op gay president

onderzoek, president, pete buttigieg, donals trump, verkiezing, verkiezingen, amerika, verenigde staten, witte huis, gay, homoseksueel, lhbt, lgbt, holebi, politiek
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het onderzoek werd uitgevoerd door Quinnipiac en liet blijken dat 85% van de democraten en 46% van de republikeinen het idee van een openlijk homoseksuele president aanvaardbaar vinden. Vandaar is het wellicht geen verrassing dat de mogelijke presidentskandidaat Pete Buttigieg (die zelf homoseksueel is) het goed doet onder de democraten. De enquête kwam echter met een keerzijde: een van de bevindingen toonde aan dat 53% van de stemmers geloven dat de V.S. nog niet klaar is voor een homoseksuele president.

Voornamelijk zijn stemmers tussen de leeftijd van 18 en 34 het meest waarschijnlijk een openlijk homoseksuele kandidaat te steunen: 82% bevestigde dit, 14% zou dit niet ondersteunen, en 4% wist het niet zeker. Vooral veel Latijns-Amerikaanse stemmers gaven aan een gay kandidaat te steunen: 77% ten opzichte van 69% van blanke stemmers en 66% van Afrikaans-Amerikaanse stemmers.

De resultaten bleken minder optimistisch toen gevraagd werd naar hun huidige kijk op het land. Enkel 36% van de respondenten gaf aan dat de V.S. momenteel klaar is voor een homoseksuele president. Onder de democraten was dit bijna evenredig verdeeld: 43% geloofde van wel en 49% geloofde van niet (8% was onzeker). Het verschil hierin was groter onder de republikeinen: 30% beweerde dat het land er klaar voor zou zijn, 60% zei van niet en 10% wisten het niet zeker.

 

Bron: Gay Star News
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen