14 mensen gearresteerd voor het vermoorden van een trans man in India

outtv, news, gay, trans, lynched, india
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
De politie in India arresteerde 14 mensen voor het lynchen van een trans-man en het verwonden van nog drie transgenders. De menigte richtte zich afgelopen weekend op Chandriah, zijn zoon Ravi en andere drie transgenders in Chandrayangutta, een stad in de staat Hyderabad.

Ze richtten zich op Chandriah en de anderen, omdat ze dachten dat ze kinderhandelaars waren nadat ze hen hadden aangezien als de echte daders die ze zagen in een social media-video.  Een van de veertien gearresteerde personen was minderjarig.

'Toen de vier personen probeerden te ontsnappen uit het gebied, achtervolgde een menigte hen en viel hen aan, resulterend in zware verwondingen aan Chandriah en Swamy,' zei plaatsvervangend politiecommissaris, V. Satyanarayana, tegen de media. Satyanarayana waarschuwde mensen dat ze de wet niet in eigen handen moesten nemen. Hij zei ook dat mensen de geruchtenmolen op WhatsApp en sociale-mediasites over vermeende kinderhandelaren niet moeten geloven.

'Tegenwoordig worden sociale mediaplatforms zoals WhatsApp, Facebook en Twitter gebruikt om vals nieuws te verspreiden', zei de politie van Hyderabad in een verklaring in het weekend. 'Zulke berichten zijn slechts geruchten. Als iemand dergelijk nieuws verzendt, deel dit dan met niemand en valideer dit bij de politie.

Hulpdiensten brachten de gewonde transgenders naar het ziekenhuis. Maar Chandria stierf in de vroege uren van zondagochtend aan zijn verwondingen.
 
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen