125 priesters en medewerkers Duitse Katholieke Kerk uit de kast

Een massale coming-out in de Duitse Katholieke Kerk: een grote groep priesters en medewerkers zijn een campagne gestart voor een inclusievere Kerk en om discriminatie tegen te gaan. Met 125 mensen die openlijk uit de kast zijn gekomen voert de campagne de druk op het Vaticaan op.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Met de naam OutInChurch strijden priesters, religieus docenten, medewerkers en vrijwilligers voor acceptatie van LGBT+-personen in de Katholieke Kerk. Ze noemen de doctrine die de Kerk hanteert ten opzichte van bijvoorbeeld homoseksualiteit “verouderd”. LGBT+’ers zouden volgens de groep zonder angst voor de Kerk moeten kunnen werken.

Een voorbeeld van iemand die aan de actie meedoet is de 49-jarige priester Stephan Schwaab. “Ik wil wonen en werken in een kerk waar (…) niemand iets van zichzelf hoeft te verbergen of zelfs maar te ontkennen. God ziet zijn schepping als goed in het eerste boek van de Bijbel. Ik zou graag willen dat de kerk dit ook volledig erkent,” zegt hij.

Naast het vragen om gelijke rechten, eisen de medewerkers ook dat de Kerk verantwoordelijkheid neemt voor haar discriminatie van LGBT+’ers door de geschiedenis heen. Zo roepen ze de Duitse bisschop op om namens de Kerk verantwoordelijkheid te nemen.

Vaticaan

De Duitse Katholieke Kerk is op het gebied van LGBT+-rechten een van de meest progressieve ter wereld. Zo zegenen Duitse kerken, tegen de wil van het Vaticaan in, homoseksuele huwelijken. Het Vaticaan noemt homoseksuele relaties nog steeds “zondig”. De huidige Paus lijkt de morele lijn te trekken bij het geregistreerde partnerschap.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen