Vrouw overlijdt na leegdrinken van flesje poppers

Een Schotse vrouw is gestorven nadat ze een volledig flesje poppers leegdronk. XL Gold, de variant in kwestie van de drug, bevat isopropylnitriet en is gemarkeerd als ‘niet voor menselijke consumptie’.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

De vrouw kocht de poppers niet zelf: volgens politiedocumenten schafte een niet nader genoemde man twee flesjes XL Gold aan, waarvan hij bij thuiskomst één aan het slachtoffer overhandigde. Zij dronk het flesje vervolgens in een teug leeg en raakte ernstig ziek. Ze stierf nog dezelfde dag.

De politie meldt na onderzoek dat XL Gold ‘niet voor menselijke consumptie is’, maar hoofdzakelijk een luchtverfrisser of schoonmaakproduct. De verkoper was er naar eigen zeggen wel van op de hoogte dat dat het product gebruikt wordt ‘voor de geur’. Opmerkelijk is wel dat de flesjes poppers op deze bewuste dag tussen de miniatuurflesjes alcohol op de toonbank stonden, terwijl ze normaal gesproken achter de toonbank bewaard worden.

Poppers is een verzamelnaam voor een aantal vluchtige stoffen die geïnhaleerd kunnen worden. Ze worden voornamelijk gebruikt tijdens het uitgaan en als lustverhogend middel. Het middel mag legaal verkocht worden in het Verenigd Koninkrijk, zolang het maar aangeboden wordt als een geurstof die ‘niet voor menselijke consumptie’ is.

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen