#VoiceOfTrans

Amazon Alexa, Alexa, Transgender, Trans, queer, lgbt, lhbt, holebi, change.org, Voice of Trans
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Het project is geïnspireerd door de behoefte om deze gemarginaliseerde en vaak misbruikte groep mensen een platform te geven, hen in staat te stellen hun verhaal te vertellen en hun stem te laten horen. De optie werd beschikbaar gesteld in het VK en kon geactiveerd worden door te vragen: ‘’Alexa, open de stem van trans’’. De stem begint dan met het bedanken van de luisteraar voor het willen luisteren naar zijn verhaal. Het verhaal van de trans stem is samengesteld uit een reeks van levensechte verhalen en casestudy’s die leden van de transgender gemeenschap over de hele wereld hebben ervaren.

De stem neemt de luisteraar mee in zijn levensverhaal, waarbij de luisteraar kan beslissen welke gedeelten hij als eerste hoort. O.a. vertelt de stem over zijn kindertijd en zijn afkeer tegen meisjeskleding, tot de moeilijkheden die hij op school meemaakte. Tevens wordt er verteld over zijn zelfmoordpoging en de keuze om in transitie te gaan. Het heftige verhaal loopt mooi af, hij vertelt over zijn datingleven na zijn transitie en zijn recente huwelijk met zijn vriendin.

Cruciaal is dat de stem de luisteraar dan uitnodigt om een change.org-petitie te bezoeken die druk uitoefent om trans-rechten op de mensenrechtenagenda van de VN te bevorderen om op wereldschaal veranderingen te bewerkstelligen voor de transgemeenschap. Christopher Kenna, CEO van Brand Advance, merkte het volgende op over de activering: ‘’Deze campagne belichaamt hoe spraaktechnologie kan worden gebruikt om perceptie te transformeren en actie te creëren- met een impact op de toekomst van 25 miljoen (trans) mensen wereldwijd.’’
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen