Voetbalteam loopt solidair het veld af na homofobe opmerking door tegenstander

Uit support voor hun teamgenoot besloot het voetbalteam San Diego Loyal het veld af te lopen en de wedstrijd te stoppen. Dit was uit protest tegen een homofobe opmerking van de tegenstander en uit solidariteit jegens hun teamgenoot. Hiermee offert het team de kans om mee te mogen spelen met het kampioenschap op.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Middenvelder Collin Marten werd tijdens de wedstrijd beledigd door tegenstander Junior Flemmings van het team Phoenix Rising. De homofobe opmerking schoot in het verkeerde keelgat bij het team. Naast ophef in het team, ontstond er door de opmerking ook een verhitte discussie tussen de twee managers van het team.

Toen de tweede helft moest beginnen. Liep het team gezamenlijk het veld op en gaven de wedstrijd op door op hun knieën te gaan. Na de wedstrijd tweette het team nog een afbeelding met de quote: “Dit is groter dan voetbal. We zijn loyaal aan onze gemeenschap. We zijn loyaal aan onze spelers. We zijn loyaal aan wat het juiste is”. Het team was één van de beste teams van het klassement, maar door deze actie is hun kans tot het kampioenschap voorbij.

De week ervoor werd een ander lid van het team op racistische wijze beledigd. Het team heeft er spijt van dat ze toen niets hebben gedaan om op te staan voor hun teamgenoten. Zowel racisme en homofobie komen nog frequent voor in de voetbalwereld, zowel op het veld als in de tribunes.

 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen