Vanwege Conchita Wurst zal Turkije waarschijnlijk niet meer deelnemen aan het Eurovisie Songfestival

outtv, gay, news, songfestival
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Als openbare omroep kunnen we de show met acts als Conchita Wurst die een rok draagt en zo claimt man én vrouw te zijn niet live uitzenden als er nog kinderen kijken.’ Die opmerkelijke uitspraak komt van İbrahim Eren, de grote baas van Turkse staatsomroep TRT. Toch zegt hij dat een terugkeer van Turkije niet helemaal uitgesloten is, maar dan moet er volgens de man heel wat gaan veranderen.
 
Volgens de grote baas van Turkse staatsomroep TRT spelen de deelnemende acts een grote rol. Zo wijst hij met de vinger naar de winnares van 2014, Conchita Wurst.
 
Turkije nam in 2012 voor de laatste keer deel aan het Eurovisie Songfestival. Zo goed als elk jaar doet het verhaal de ronde dat Turkije zal terugkeren, maar dat bleek telkens niet waar te zijn. 
 
Zullen we Turkije dan nooit meer zien bij het Songfestival? Dat kan heel misschien nog gebeuren: ‘Ik heb al met de leden van de EBU gesproken over het dispuut rond het festival. Ze zijn afgeweken van hun waarden. Er heerst mentale chaos bij de leiders aan het roer. Als ze dat kunnen oplossen, is deelnemen weer mogelijk’, zegt İbrahim Eren.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen