Vader start kledinglijn voor transgender meisjes geïnspireerd door zijn dochter

De Canadese Jamie Alexander is een vader uit Toronto die een zwemkledinglijn heeft ontwikkeld voor transgender meisjes. Zijn inspiratie? Zijn eigen dochter, Ruby.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Jarenlang zag Alexander hoe zijn twaalfjarige dochter strubbelde met het vinden van zwemkleding waar ze zich comfortabel in voelde. Hij vertelde Insider dat Ruby zelf in transitie is gegaan toen ze negen was en vaak boardshorts en joggingbroeken droeg in plaats van leuke, kleurrijke badpakken. Op haar elfde vertelde ze dat ze dolgraag een bikini zou willen dragen.

De liefdevolle vader vertelde verder dat hij geen enkele optie kon vinden voor form-fitting mode of zwemkleding voor transgender kinderen of tieners. Dit was voor Jamie meer dan genoeg reden om het gewoon zelf te gaan ontwerpen.

Na maanden onderzoek en overleg met ouders van transgender kinderen kon Alexander zijn merk Rubies eindelijk lanceren in 2020. Het eerste product was een kinderbroekje in de maten 4 tot 24, gemaakt van een combinatie van spandex en mesh. Ze zijn zo ontworpen dat ‘tucking’ niet nodig is en meisjes met veel plezier en comfort kunnen zwemmen.

Ruby’s eigen contributie is prominent; ze mag producten testen en promoten. Haar vader geeft ook aan nog lang niet klaar te zijn met het ontwerpen van kleding voor transgender kinderen en tieners. Dat belooft veel goeds!

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Tags

Aanbevolen artikelen