Utrecht: Man (28) mishandeld door drie jongens, volgens slachtoffer homogeweld

homogeweld, homofobie, hate crime, anti-homogeweld, Marokkaans, Utrecht, kanaleneiland, outtv gay nieuws, nieuws, geweld, LGBT, LHBT, LHBTI, holebi
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
Saïd heeft aangifte gedaan bij de politie waarin hij vertelde dat hij de drie jongens (ongeveer 16 tot 18 jaar) passeerde en iets verderop ging zitten. Volgens het slachtoffer riep een van de drie jongens toen 'homo!' naar hem, waarop hij wilde vragen waarom dit werd geroepen. ''Voordat ik er erg in had en voor ik een woord kon zeggen, kreeg ik een klap in mijn gezicht'' vertelt hij in de aangifte. Hij beschrijft dat hij daarna door de hele groep in zijn buik werd geslagen en geschopt, terwijl hij zowel in het Nederlands als het Marokkaans werd uitgemaakt voor 'homo'. Verder vertelt de 28-jarige man dat er een jong meisje vlakbij zat en moest lachen om de situatie.
 
Nadat Saïd ook een klap wist uit delen, sloeg hij op de vlucht. Terwijl hij de groep jongeren ontvluchtte, wist hij een foto te maken van het drietal. Op zijn Facebook gaf Saïd vanochtend aan dat familieleden enkele daders hebben herkend van de foto. Later op de dag haalde het slachtoffer de teksten en foto’s van o.a. zijn verwondingen weg van Facebook, naar eigen zeggen vanwege de schrik over de grote hoeveelheid reacties.
 
Volgens de neef van Saïd is één van drie jongens, die te zien is op de foto, met zijn vader bij Saïd zijn ouders langsgeweest om te vertellen dat zijn zoon enkel had toegekeken. Volgens de politie is er inderdaad een aangifte opgenomen wegens mishandeling, echter wordt dit momenteel niet als mogelijk homogeweld naar buiten gebracht.
 
Bron: AD
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen