Twaalf Emmy-nominaties voor RuPaul's Drag Race

outtv, gay, news, RuPaul, RuPaul's Drag Race, Untucked, Emmy, Emmy-nominatie, Emmy-nominaties, RuPaul Charles
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel
OMG! Thank you!” RuPaul Charles is door het dolle heen wegens de 12 Emmy-nominaties die gisteren binnen zijn gekomen. Tussen de tien nominaties voor RuPaul’s Drag Race zitten onder andere die voor beste presentatie, beste casting en beste reality-competitie. RuPaul’s Drag Race: Untucked, de ‘extra RuPaul-serie’ die toegang geeft tot backstage drama, is genomineerd voor beste editing van een ongestructureerd reality-programma en voor beste ongestructureerde reality-programma.
 
Dat betekent dat Drag Race alumni Raven (seizoen 2) en Delta Work (seizoen 3) ook genomineerd zijn: Raven (David Petruschin) voor beste make-up en Delta Work (Gabriel Villarreal) voor beste haarstyling. De twee oud-deelnemers zijn tegenwoordig namelijk verantwoordelijk voor de maquillage en pruiken van Mama Ru.
 
Via Twitter brengt RuPaul een officieel statement naar buiten: “RuPaul’s Drag Race is een product van liefde. Het feit dat de leden van de Television Academy die passie hebben erkend door ons te nomineren voor 12 Emmy’s is een ware eer. Er is een heel dorp voor nodig, mensen. Ik wil het harde werk en de toewijding van mijn partners van VH1 en World of Wonder, onze toegewijde cast en crew, en in het bijzonder, de geweldige queens die ons helpen met het vieren van het hart en de ziel van drag erkennen. Condragulations aan onze medegenomineerden.”
 
Maar RuPaul maakt niet van de gelegenheid gebruik om achterover te leunen: deze week werd bekend dat de draglegende bezig is met het ontwikkelen van een talk show. En dat is niet alles: Ru zal ook te zien zijn in Netflix-serie AJ and the Queen, waarvoor hij tevens schrijf- en productiewerk doet. Daarnaast is Hulu bezig met het produceren van een serie die lichtelijk gebaseerd is op het leven van Mama Ru.
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen