Tom’s Blog: Day 2

outtv, gay, news, blog, AIDS2018, aidsconferentie, Amsterdam, Tom Hayes
Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Dag twee. Het theatrale van de grote openingsceremonie is achter ons, en we zijn klaar voor een rustige conferentiedag – toch? Nou, ik dacht het niet. 
 
Ik begon mijn dag met Positively UK & ACT UP LDN’s Women’s #Catwalk4Power. Tijdens de workshop vertelden vrouwen uit Londen hoe zij hun grassroots project hebben ontwikkeld om vrouwen overal ter wereld te inspireren om op te staan en te zeggen: “Ik ben hier. Ik ben mooi. Ik ben sterk.”  
 
Deelnemers aan de workshop mochten hun eigen slogan kleding ontwerpen en maken, waarna ze ‘catwalklessen’ kregen van dominatrix Mistress Storm. 
 
Om al deze vrouwen in hun geweldige handgemaakte kleding, die prachtiger is dan alles wat je in de winkel kunt kopen, te zien samenkomen en hun eisen te roepen voor meer inclusie, representatie en consultatie was oprecht één van mijn hoogtepunten van de conferentie. 
 

 
Na die sessie was ik kapot, dus besloot ik te gaan lunchen met mijn vrienden Mercy Ngulube & Sophie Strachan in één van de conferentierestaurants. We kletsten snel bij voordat Mercy weg moest om ergens anders beroemd te zijn. 
 
Daarna ging ik naar een sessie genaamd ‘Toon de rode paraplu’, over de manier waarop sekswerk in de media neergezet wordt – en dan in het bijzonder hoe de media mensen die werken in het sekswerk en hiv hebben neerzetten. 
 
Iedereen die aanwezig was werd uitgenodigd om interactief te zijn en mee te doen aan het oefenen van tv-interviews, om ze te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om te onderhandelen met de vaak bedrieglijke wereld van de mainstream media zonder in ontelbare vallen te stappen. Iedereen kreeg ook een spoedcursus in hoe hun berichten te verwerken in bestaande openbare gezondheid en social media content. 
 
Na de sekswerksessie moest ik helaas weg voor de rest van de dag, omdat ik halverwege de week van hotels ging veranderen. Ik haalde mijn tas op en bracht hem naar mijn nieuwe hotel in Amstelveen voordat ik me klaarmaakte voor de avond. 
 
De rest van de week zal ik, op mijn aanbod, mijn kamer delen met Jason Domino, van de Porn4PrEP-beweging die het mogelijk maakt dat hij de rest van de conferentie kan blijven – het is belangrijk om op elkaar te letten tijdens evenementen van dit formaat en deze betekenis. 
 

 
Na een snelle cocktail in ons hotel, besteedden we de rest van de avond in het gezelschap van mijn vrienden die hier in Amsterdam wonen. GJ en zijn huisgenoot Sven nodigden ons uit om te komen eten. We brachten de avond door met het drinken van wijn, het eten van Italiaans en het bijkletsen over wat er de afgelopen twee dagen allemaal gebeurd is rondom de conferentie. 
 

 
Morgen, dag drie zal meer gefocust zijn op oud worden met hiv – en ook chemsex. Dus ik zal veel slaap nodig hebben voor deze onderwerpen. Welterusten! 

Twitter Icon Facebook Icon Deel dit artikel

Aanbevolen artikelen